Mobilspel

Mobilspelet Snake är tillbaka

Det roligaste som man kunde göra på mobiltelefonerna på 90-talet var att spela spel som Snake och Bantumi. Nu kommer Snake tillbaka på de smarta telefonerna och samma utvecklare som tog fram originalspelet står bakom nya Snake Rewind.

Gamla mobiler header

Tidigare har vi skrivit om att ett antal casinoappar blev borttagna från App Store i Iphone för att man ansåg att de bröt mot ett antal regler som Apple har. Läs mer. Men senare kom spelapparna tillbaka i telefonen efter att man fått mycket kritik från olika håll om att man aldrig borde ha tagit bort dem från allra början. Att apparna kom tillbaka togs emot med glädje av många, med tanke på hur populärt det faktiskt är att spela i mobilen.

Helt nytt Snake

Ett annat mobilspel som var väldigt populärt men som sedan försvann är Snake. Det försvann dock inte för att det bröt mot några regler, utan det handlade mer om att de gamla mobiler som spelet fanns i byttes ut mot nya och spelet hängde liksom inte med i den teknikutvecklingen. Nu kommer dock Dagens Nyheter med ett glädjande besked – nämligen att det klassiska mobilspelet är tillbaka igen. Det klassiska mobilspelet dök först upp 1997 och nu 18 år senare gör det alltså en comeback. Mannen som skapade originalversionen, Taneli Armanto, är med även denna gång. Då var spelet gjort för Nokia men nu tas den nya varianten fram för iOS, Android och Windows.

Snake Rewind

Spelet kommer att heta Snake Rewind och innehåller en del nyheter. Bland annat finns nu möjligheten att starta om när ormen krockar med en vägg eller sig själv. Det finns även ett flertal olika nivåer. Konkurrensen för det nygamla spelet är hård, med tanke på att det redan finns inofficiella varianter av Snake. Därför återstår det att se om den moderna Snake Rewind kommer att bli en succé på samma sätt som på 90-talet. Några andra mobilspel som funnits på gamla mobiltelefoner och som även dykt upp på nya telefoner är:

  • Bantumi
  • Space Impact
  • Pairs