Nyheter

Bingoställe kan läggas ner

Nu funderar man på att spara in pengar i Helsingborgs kommun och lägga ner flera olika träffpunkter där pensionärer samlas för att spela bingo. Seniorerna tycker självklart att detta är väldigt tråkigt. Men nuförtiden kan man ju faktiskt spela bingo på nätet i sitt eget hem.

1062246-wire-bingo-cage-with-balls

I Helsingborgs dagblad kan man läsa att träffpunkten Planteringen där seniorer samlas och spelar bingo kan läggas ner. Staden har nämligen föreslagit att Planteringen, och fyra andra träffpunkter, inte längre ska finnas kvar för att man vill spara in pengar. Seniorerna tycker att förslaget är riktigt dåligt och säger att deras höjdpunkt på dagen är att komma till Planteringen och spela bingo.  Många av de äldre kan inte ta sig ända in till stan och om de inte får ha kvar sin träffpunkt kommer de inte längre lämna hemmet. Seniorerna har nu bestämt sig för att protestera mot förslaget.

Kan spela bingo hemma

Att seniorer samlas några gånger i veckan för att komma ut från hemmet, träffa andra och spela lite bingo är oerhört bra och det håller de gamla friska. Men faktum är att det faktiskt går att spela bingo med varandra utan att behöva lämna hemmet på en bingosajt som exempelvis Svensk Bingo. Detta kanske inte är så jättebra för pensionärer som annars förmodligen inte alls lämnar hemmet, men det är desto bättre för stressade småbarnsföräldrar och unga personer som inte skulle ha tid att gå till en bingohall för att spela med sina vänner.

Fått lägga ner bingohallar

Det faktum att man nu kan spela bingo på nätet med varandra har gjort att många bingohallar har fått lägga ner de senaste åren. Folk tycker helt enkelt att det är skönare och smidigare att sitta hemma framför datorn och spela med varandra. Men det finns fortfarande ett antal bingohallar kvar runt om i landet och några finns kvar för att stötta idrottsföreningarna i städerna. Läs mer.