Poker

Pokerns nya målgrupp: kvinnorna

Bilden av ett parti poker kännetecknas av män kring ett runt bord, färgade glasögon, något att dricka och gärna vill man slänga med ett glas whisky. Men den bilden bör vi sudda ut för att nu för in mer kvinnor i bilden.

Att säga att det finns kvinnor som spelar poker är inget nytt under solen, och får inga att höja på ögonbrynen. Men då det stora segmentet unga män som spelar börjar bli fylld till brädden så riktar nu spelbolagen sina blickar mot kvinnorna – dem är det nya heta som alla vill satsa sina pengar på.

Kvinnor kan

Ja, kvinnor kan och kvinnor vill. Andelen kvinnor som spelar online ökar. Nu gäller det att spelbolagen är snabba för att ha de bästa erbjudanden för att få kvinnorna att fastna för just deras sajt. www.casinoeuro.com har många kvinnliga spelare, men vad som funkar är att helt fokusera på kvinnliga spelsajter.

Fördel för kvinnor

Visst, poker är ett jämlikt spel som spelas på lika villkor. Men ändå förekommer det att dynamiken vid ett bord ändras då det är både män och kvinnor som spelar.

  • Männen tror att kvinnorna är svaga och inte lika tuffa, vilket gör att männen kopplar av mer.
  • Kvinnor kan läsa av männen bättre än vad dem kan läsa av kvinnor
  • Kvinnor kan ”locka” männen med sitt utseende för att få honom att vackla (hmm)
  • Kvinnor är mer lugna

 

Att utgå från att kvinnor ska locka män med deras yttre och på så vis vinna känns inte så fair-play spelat och det är nog inte som kvinnor eller män för den delen använder sig av i tävlingar. Men, hur som haver så kommer kvinnorna in starkt på pokermarknaden och förhoppningsvis så blir det en mer jämn könsfördelning inom snar framtid. En fördel är att pokerspelande blir mer accepterat i samhället och finns att tillgå så enkelt på nätet. Kul tycker vi!