Nyheter

3,6 miljoner i vinst

Vad skulle du köpa om du vann 3,6 miljoner kronor? Curt Petersson, väljer att måla om huset. Men det blir till att köpa en väldigt dyr färg för att pengarna ska ta slut.

4185501-a-bulging-walletDet var tidigare i veckan som Curt medverkade i Nyhetsmorgon för att skrapa triss och han vann hela 3,6 miljoner kronor. Självklart kommer han inte att lägga allting på målarfärg till huset, han planerar även att få lite hjälp i trädgården. Curt berättar hur han tänker om vinsten:

 – Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med pengarna. Jag tänker att jag ska kontakta vår bankrådgivare här i Nybro på måndag. Svenska spel har ju rådgivning också men jag tror nog det är bättre att prata med någon som vi känner och som känner oss. Pengar är inte allt, men det är skönt att vara oberoende.

Och det är ju sant som han säger, pengar är inte allt – men visst drömmer vi alla om att vara oberoende. Curt hade fått trisslotter av sin fru och det måste man säga var en fin present, och någonting som kan skickas till vem som helst var som helst, det är exempelvis ett bra komplement när du ska hitta födelsedagspresent hos Godisboxen. Var dock noggrann när du skriver in i adressfältet vem presenten ska till, så att det inte är någon annan som får njuta av en godispåse och en möjlig vinst.

Men som Curt säger, pengar är inte allt. Och det kan vara bra att vara medveten om hur pengar påverkar människor. Du kan säkert relatera till känslan av en viss glädje i samband med lön? Det är vanligt att pengar bidrar till en ökad lycka i stunden, men i längden är det inte sagt att pengar är lika med lycka. Om inte annat kan det snarare framkalla ångest, i fall man märker att pengar är anledningen till att någon umgås med en eller om man är rädd för att bli av med pengarna.